Nowości - Chemia rolnicza

Nowe kultury bakterii od DuPont Nutrition & Health

Firma DuPont Nutrition & Health wprowadziła na rynek product o nazwie Danisco VEGE Cultures. To gama kultur bakterii dla alternatyw jogurtów i napojów roślinnych.

Czytaj »

Nawozy a emisja gazów cieplarnianych

Jak przekonuje organizacja Fertilizers Europe, będąca głosem europejskiego przemysłu nawozowego, produkcja, transport i stosowanie nawozów mineralnych przyczyniają się bezpośrednio i pośrednio do emisji gazów cieplarnianych, szczególnie dwutlenku węgla i podtlenku azotu.

Czytaj »

Innowacja ma ograniczyć stosowanie środków ochrony roślin

Firma Intermag realizuje projekt badawczo – rozwojowy, który ma na celu ograniczenie używania chemicznych środków ochrony roślin.

Czytaj »

30 tys. zł za najciekawszą pracę na temat nawożenia

W Puławskim Parku Naukowo – Technologicznym odbyła się VI konferencja „Nauka – Biznes – Rolnictwo”. Wydarzenie organizowane przez Centrum Kompetencji Puławy było okazją do debaty m.in. na temat rozwoju branży nawozowej.

Czytaj »

Kalendarium

więcej